Brook Preloader
Multipurposes

Ma már egyáltalán nem kérdés, hogy a digitális nyomtatás által kínált lehetőségek új ajtókat nyitnak ki a vállalkozók előtt, hogy termékük megjelenésével előnyre tegyenek szert a piacon. A márkatulajdonosok a személyre szabott csomagolásukkal nem csak könnyebben szólítják meg a fogyasztókat, de a kis példányszámban való nyomtatás rugalmas tervezést is biztosít számukra.

Ezekről a lehetőségekről beszélgetett Hanzély Zsolt Gyaraki Gergellyel, aki a Wipak globális fólia gyártó vállalattól érkezett gyárunkba, ahol közös együttműködés keretében készítettük el egy tálcás termék csomagolását speciális nyomdagépünk segítségével.

 

A Sipos Design által tervezett párizsi szeleteket rejtő csomagolás példája jól mutatja, hogy a tálcás termékek fóliája is lehet kreatív, ezáltal az árucikk jobban kitűnik a tömegből, ami nagy szerepet játszik abban, hogy milyen sikerrel érvényesül majd a piacon.

Gyaraki Gergely arról is beszélt, hogy milyen gyakori termékek fóliájának a megtervezésében keresik meg az ügyfelek, akiknek ötletet is adnak a megfelelő design kiválasztására.

Csomagolóanyag tekintetében használható lágy, félkemény, kemény alsó fóliák és nyomtatható felső fóliák. Mindezek alkalmasak friss vagy feldolgozott termékekhez, melyek lehetnek szeletelt, darabolt, esetleg csontos termékek. Gyakori csomagolóanyagok pedig a következők:

– védőgázas csomagolások

– vákuumos csomagolások

– flowpack csomagolások

– PP tálcás csomagolások

Kiemelte azt is, hogy a kis példányszámú nyomtatás lehetővé teszi a vállalkozóknak azt, hogy könnyebben prezentálják a terméküket kiállításokon vagy különböző promóciós események során, és az előkészület is kevesebb erőfeszítést igényel, hisz nincs szükség nyomóformára, hiszen egy digitálisan előállított PDF fájl segítségével történik a nyomtatás.